Aantrekkingskracht

Foto: praktijk Nieuwe Tijd

Aantrekkingskracht
We worden naar anderen toegetrokken of we voelen ons tot iemand aangetrokken.
Het kan zijn dat we graag met iemand willen praten, bij diegene willen zijn (in elkaars energie) of dat we ons echt fysiek tot iemand voelen aangetrokken. (fysiek contact)
Ook kunnen we verbinding op afstand met iemand hebben d.m.v. onze energie. Wanneer we aan iemand denken, is onze energie bij die ander. Wanneer we steeds met onze gedachten naar die ander gaan, komt dat omdat we ons tot diegene voelen aangetrokken.
Maar waarom voelen we ons tot iemand aangetrokken? Waarom tot de één wel en de ander niet?
Ik geloof dat we voor onze geboorte zielsafspraken hebben gemaakt met elkaar. Dus dat we hebben afgesproken om op bepaalde momenten bepaalde mensen te gaan ontmoeten in ons leven zodat we op die manier elkaar verder kunnen helpen in onze groei. We kunnen afwijken van die afspraken maar in grote lijnen zullen deze afspraken, en dus deze ontmoetingen toch vorm gaan krijgen in ons leven. De aantrekkingskracht zorgt ervoor dat bepaalde personen op het juiste moment bij ons komen. Wanneer we erg ver van onszelf afstaan en niet voldoende luisteren naar onze intuïtie, zullen deze ontmoetingen lastiger plaats kunnen vinden. Onze intuïtie loodst ons vaak naar deze ontmoetingen toe. Maar ook ons leven en alle gebeurtenissen om ons heen zullen ervoor zorgen dat alles als een puzzel in elkaar valt en alles gebeurt wat moet gebeuren.
Wanneer we iemand ontmoeten wat volgens de afspraak is gecreëerd, zullen we dit voelen door de aantrekkingskracht. We willen naar diegene toe en we willen in contact zijn met diegene. Vaak is dit ook een zielsverwant welke afkomstig is uit dezelfde zielengroep. De zielsverbinding zorgt mede voor de aantrekkingskracht.
Wat ook voor aantrekkingskracht zorgt is iemand die jouw leegte opvult. Als je bijvoorbeeld bent opgevoed door ouders die jou niet vertrouwden en dus ook niet voldoende vertrouwen gaven, kun je ook nooit geleerd hebben om jezelf te vertrouwen en ga je dus op zoek naar iemand die jou het gevoel geeft dat hij of zij jou vertrouwt. Je zoekt naar iemand die jou vertrouwen geeft. Het voelt goed als je daarin bevestigd wordt door een ander. Maar de afspraak is natuurlijk precies zo geregeld dat jij dit gaat helen in jezelf en hierom zal jij hier toch in worden teleurgesteld. Je zal voelen dat dit deel in jou niet is opgevuld met vertrouwen in jezelf.
Het is afgesproken dat de ander jou gaat helpen om dit in jou aan te raken.
De aantrekkingskracht naar de ander voel je omdat het zo goed voelt wanneer de ander de leegte opvult in jou.
Als de afspraak was dat de ander jou alleen zou helpen om dit deel te helen, en je doet dit ook, dan zal de aantrekkingskracht wegvallen. Wat er dan overblijft is liefde en die is altijd vredig en kalm zonder iets te ‘willen’ of verlangen.
Verder bestaat aantrekkingskracht gebaseerd op vibratie en trekken gelijke trillingen elkaar aan omdat zo bepaalde zaken aan elkaar gespiegeld kunnen worden.
Alles bij elkaar genomen een samenspel van allerlei energieën aan het werk om precies die omstandigheden of ontmoetingen te creëren die jou kunnen helpen om heling tot stand te brengen en jou te laten groeien.
Mirella
www.depraktijkvandenieuwetijd.nl