Margriet: Al zit het even niet mee

Foto: eigen archief

Iedereen kent in zijn leven periodes waarin het even minder lekker gaat dan je graag zou zien. Veelal kom je daar zelf doorheen. Soms lukt dat niet en heb je hulp van buitenaf nodig om weer beter in je vel te komen. Loop je tegen wachtlijsten en bureaucratie aan en voel je je steeds verder afzakken. Je staat als het ware in de woestijn te roepen en niemand hoort je. Het is, zacht uitgedrukt niet makkelijk om dat proces door te maken. Soms kijkt het netwerk verdrietig toe hoe ze hun geliefde af zien zakken en voelen zich machteloos in wat ze kunnen doen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen iets kan betekenen en dat het in hele kleine dingen kan zitten. Je hoeft het probleem niet over te nemen, maar je kunt er wel voor iemand zijn en hem/haar laten voelen dat hij/zijn belangrijk is de moeite waard. Hoe fijn is het als je mag ervaren dat er mensen om je heen staan om je te helpen en je te steunen door deze moeilijke tijd heen. En hoe fijn is het als je in de mogelijkheid bent om dat aan iemand te geven. Liefde is Universeel en mag gedeeld worden en dubbel voor de mensen die dat om welke rede dan ook kwijt zijn geraakt. Zie je iemand in je omgeving die worstelt met het leven, geef dan het mooiste wat er is, een stukje aandacht en liefde zodat iedereen mag ervaren dat er hoop in leven is.

Al zit het leven even niet mee
Pak me bij de hand en neem me mee
De warme deken voelt fijn
Als ik ervaar dat liefde overal mag zijn
Het maakt niet uit hoe lang je me kent
Als je mijn helpende hand bent
Dat wat je iemand mee mag geven als het even niet gaat
Is Universele Liefde en dat is iedereen waard
Geef wat je in je hebt aan jezelf en om je heen
Uiteindelijk is dat hetgeen
Wat mensen weer bij elkaar mag brengen
Zodat we het vertrouwen in het leven weer kunnen herkennen

©2016 Margriet Benschop
Bewust-Zijns Coach & Columniste
www.imaginecoaching.net