Partij van de Ouderen is vervuilde Noord-Pijp helemaal beu en eist actie van het stadsbestuur!

Foto: eigen archief

De Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad schaart zich achter de Ondernemers Vereniging Albert Cuyp (OVAC) die aan de bel heeft getrokken aangaande de grote hoeveelheid (zwerf)vuil in de hele Noord-Pijp.

Partij van de Ouderen duo-raadslid Reenze van Brug: “De Noord-Pijp is een buurt dat 24/7 intensief in gebruik is, met een intensieve nachteconomie, veel ondernemingen, een druk bezocht Sarphatipark en natuurlijk de markt. Veel mensen op een klein oppervlak veroorzaken vuil, zeker ook omdat er onvoldoende stallingsmogelijkheden zijn voor fietsers en scooters, waartussen ontzettend veel vuil gaat zitten en gaat zwerven als de fietsen en scooters worden verplaatst of weggehaald”.

De Partij van de Ouderen snapt er geen snars van dat er een gemeentelijke wijziging heeft plaatsgevonden in het ophalen van het vuil van ondernemers en bewoners.
Van Brug: “Gemeentelijke vuilniswagens werden gevolgd door veegploegen. Samen zorgden zij voor een schone Noord-Pijp, hetgeen helaas nu tot het verleden behoort omdat de vervuiling is toegenomen sinds particuliere vuilophalers de taak van de gemeente hebben overgenomen. De coalitiepartijen spreken in hun coalitieakkoord over meer geld naar dit gebied, maar voorlopig zien de bewoners en ondernemers daar nog helemaal niets van terug. Sterker: smeerpoetserij is er aan de orde van de dag!”

De Partij van de Ouderen eist middels schriftelijke vragen naast de aanpak van de fietsenchaos ook een zevendaags schoonmaakregime, gelijk aan het centrum.