Margriet: Zorgen

Foto: eigen archief

Zorgen
De laatste week zie ik steeds een filmpje voorbijkomen met een hele pakkende korte boodschap, waarom zullen we ons zorgen maken? Then why worry is de tekst op een sheet waar alle pijlen op deze tekst naar wijzen. Heb je een probleem? Nee, waarom zou je je dan zorgen maken? Is het antwoord ja, kun je er iets aan doen? JA, Waarom zou je je dan zorgen maken? Kun je er niets aan doen? Waarom zou je je dan zorgen maken? Als we daar bewust bij stilstaan, zie je dat de functie van je zorgen maken eigenlijk niets meer is dan de onrust in je hoofd en of je lichaam in stand houden en verder kent het geen enkel doen. Waarom zouden we het dan doen?
Een andere betekenis van zorgen is zorgdragen voor jezelf en voor de mensen om je heen en dan heeft het ineens een hele andere betekenis en brengt het iets heel moois voor jezelf en voor je omgeving. Iedereen heeft de keus, ik weet welke ik maak, weet jij het ook?
We kunnen ons onnodig zorgen maken
We kunnen ook bewust zorgers zijn
Zorgen maken brengt je nergens
Zorgzaam zijn maakt mensen blij
In eenzelfde woord kan zoveel betekenis zitten
De keus is aan onszelf
Zorgen over of zorgen voor
Ik weet waar ik voor kiezen ga
Zorgen voor mijn medemens
Zodat ik bij kan dragen aan mijn grootste wens
Dat iedereen aan liefde went en zorgeloos het leven kent
©2016 Margriet Benschop
Bewust-Zijns Coach & Columniste
www.imaginecoaching.net