Margriet: Verwachtingen

Foto: eigen archief

Iedereen heeft verwachtingen in zijn leven en iedereen loopt er wel tegenaan dat verwachtingen een bron van teleurstelling kunnen zijn. Waarom zouden we kiezen voor teleurstelling als we ook kunnen kiezen voor het bevrijden van ons verwachtingspatroon? Wat maakt dat we een vooropgesteld plan (verwachting) hebben en kunnen we ook zonder dat plan? Dat onderzoeken is zeer de moeite waard en heeft mij persoonlijk veel moois en veel meer rust in mijn leven gebracht.
Als iets anders uitpakt dan je bedacht had, kun je daar een klap van krijgen. Dit geldt zowel voor externe als voor interne verwachtingen. Wanneer je de keuze maakt om minder te verwachten, zal je merken dat je bewuster, maar ook vrijer in het leven komt te staan. Het is een illusie dat wij het leven kunnen sturen, we kunnen het laten gebeuren en ervan genieten en zonder verwachtingen gaat dat een stuk makkelijker! Als je niets van iemand verwacht, wordt alles een cadeau.
Toen ik mijn verwachtingen liet varen
Leerde ik dobberen op zee
Geen verzet meer tegen de golven
Nam het leven mij mee
Kon ik bewuster kiezen
Hoefde mezelf niet te verliezen
In de verwachting van het leven
Door de controle uit handen te geven
Ging ik steeds meer moois beleven
Wat is het leven toch fijn
Als we vrij van verwachtingen zijn
©2016 Margriet Benschop
Bewust-Zijns Coach & Columniste
www.imaginecoaching.net