Margriet: Ont-moeten

Foto: eigen archief

Ont-moeten
Ontmoeten bestaat in vele vormen, je kunt elkaar ontmoeten, jezelf tegenkomen, maar je kunt ook ont moeten, je losmaken van het moeten.
Wat een bevrijding en tegelijk een verantwoordelijkheid gaf dat toen ik lang geleden besloot het woord moeten uit mijn woordenboek te schrappen. Een veel gehoorde uitspraak bij ons in huis is dan ook, ‘ik moet niets…..’
Dat klopt. Je moet niets en dus is alles een keus en keuzes dragen verantwoordelijkheden met zich mee. Dat vraagt wat van jou als persoon en tegelijk geeft het een heerlijk bevrijdend gevoel als je bewust wordt dat alles een keuze is. En als je de keus dan maakt, kun je er maar beter achter gaan staan ook, je hebt hem niet voor niets gemaakt. wink-emoticon
Doe je met mee en schrap jij ook moeten uit je woordenboek?
Ont-Moeten
Ontdoe ik me van mijn ‘moeten’
Kom ik mezelf weer tegen
Verantwoordelijk en onafhankelijk
Verward en bevrijd
Verandert langzaam mijn leven
Ontmoet ik mezelf steeds vaker even
Om mijn leven meer zin te geven
Heb ik moeten de bons gegeven
En mijn hart bevrijd
©2016 Margriet Benschop
Bewust-Zijns Coach, Columniste
www.imaginecoaching.net