Mandy: Verliefd op het leven

Foto: eigen archief

VERLIEFD OP HET LEVEN

“Let us fall in love with life again”. Het zou wel eens zomaar een schitterende eerste regel kunnen zijn van een love song. Een liedje als een ode aan het leven, de liefde en de lente.

Vandaag breekt de lente aan. Lentekriebels, een innerlijke voorjaarsschoonmaak, het tot bloei komen van jezelf en met vlinders in je buik? Het zou je zomaar eens kunnen overkomen. Want als tijdens de donkere winterdagen je veelal binnen hebt gezeten (letterlijk en figuurlijk), dan wil ik je nu vraag naar buiten te komen.

De lente te ruiken, de zonlicht op je huid te voelen en de liefde te proeven. Stap op je blote voeten naar buiten, voel de aarde tussen je tenen, de zacht wind door je haar en durf (weer) verliefd te worden op het leven. Je er helemaal in te verliezen. Hoe heerlijk is dat? Het leven te vieren door haar ten volste te ervaren. Om elk aspect van het leven – ook de mindere kant – als een onderdeel van jou te zien. Want in élke ervaring krijg je de kans om het meest mooie, het meest goddelijke in jou tot uitdrukking te brengen. Diegene die jij diep van binnen bent, te ervaren in tal van gebeurtenissen, relaties, contacten en nieuwe ontmoetingen…. Dit met anderen delen en anderen daar van mee te laten genieten.

Het is het leven vanuit, wat ik de essentie noem. Het is het bezieling geven aan wat het leven ‘zou moeten zijn’. Het is het van binnenuit leven, waardoor alles wat je dan doet en ervaart, zin heeft, omdat het vanuit je diepste kern komt. Vanuit liefde en gelukzaligheid. Want als je verliefd bent op het leven zelf, lijkt het alsof je van de onbenulligste dingen houdt, van de kleinste dingen intens geniet en je deze zintuiglijker ervaart dan daarvoor. Dat alles met elkaar samenhangt. Een eenheid vormt. En uiteindelijk is alles ook met alles en iedereen verbonden, maar als we de vlinders in ons buik voelen en de lentekriebels ervaren, lijkt het leven als vanzelf te stromen, en is alles mogelijk.

Let us fall in love with life again. Elke dag weer opnieuw. Ook en misschien wel vooral als het leven je nu niet echt toelacht, je je veel zorgen maakt of grote uitdagingen te wachten staan. Stap naar buiten. Proef de lente, ze is er ook voor jou en maak vandaag een nieuw begin. Geef jezelf toestemming tot over je oren verliefd te worden ….. op het leven!

Mandy van Nobelen © 2016
Inspirator, trainer, coach en schrijver
www.liefdevreugdevrijheid.nl