TOB klimt naar tweede plek

Foto: eigen archief

Zaterdag 5 maart heeft de formatie van Pieter van Netten belangrijke punten gewonnen op bezoek bij middenmotor Sloterdijk. De wedstrijd begon uiteindelijk een kwartier later omdat de ingevallen scheidsrechter om half drie pas het sportpark betrad. Bij TOB ontbraken wegens een schorsing Ilhan Eren en Jordy Klein en de geblesseerden Patrick Onsia en Ismael KiliƧ. Door de afwezigen begon good old Michel Dol in de basis bij de Tuindorpers en zat Jim Vreeken op de bank.

Het duel begon in een hoog tempo op en neer. Lava Dollart kwam in het eerste half uur twee maal alleen voor de doelman van Sloterdijk en de thuisploeg leek op voorsprong te komen nadat een bal via de onderkant van de lat wel of niet over de doellijn van TOB ging. Het incident gebeurde echter uit het zicht van de scheidsrechter waardoor het 0-0 bleef. Na een half uur spelen kwam Sloterdijk dan toch op voorsprong. Nadat TOB niet goed aansloot richting de middellijn werd de bal diep gespeeld en kon een middenvelder er van door. Zijn bal opzij werd keurig binnengeschoten door de spits. Vlak voor rust begon TOB aan te dringen om de gelijkmaker te forceren maar verder dan enkele mogelijkheden kwam TOB niet.

Na rust vergat Sloterdijk te voetballen en begon TOB steeds meer druk te zetten. Dit resulteerde in een groot overwicht van de bezoekers in de tweede helft. Jesper Stam was dicht bij de gelijkmaker nadat zijn lob werd gemist door de doelman maar nog van de lijn werd gehaald. Aan de andere kant kon Sloterdijk alleen nog na een makkelijk gegeven vrije trap gevaarlijk worden. Twintig minuten voor tijd viel de bevrijdende aansluitingstreffer dan toch. Een mooie voorzet van Melvin Zoetelief belandde bij Jesper Stam en hij schoot genadeloos binnen. Vijf minuten later kwam TOB ook nog eens op voorsprong. Jeroen van Velden had een uitstekende individuele actie in huis en zorgde ervoor dat Lava Dollart een dag na zijn verjaardag bij de tweede paal binnen kon schieten. Na de 1-2 was het vooral TOB dat nog enkele mogelijkheden op 1-3 kreeg maar dit verzuimde. Door de overwinning en de overige uitslagen staat TOB weer op de tweede plaats. Aan het eind van het seizoen zullen drie ploegen zich plaatsen voor de nacompetitie en voor deze drie plaatsen zijn er vijf kanshebbers. De komende weken zal er worden uitgemaakt welke ploegen zich plaatsen voor de nacompetitie en welke er aan het eind van het seizoen leeg achter blijven. Volgende week staat de topper TOB-De Germaan op het programma.