Anneloes: ik daag u uit

Foto: eigen archief

Lieve mensen,

Haal het beste in uzelf naar boven, ik daag u uit!
Ik weet dat het soms erg verleidelijk is om toe te geven aan bepaalde emoties, je eigen Ego of vergeldingsgevoel. Dat hebben we nu eenmaal met z’n allen eeuwen lang gedaan, met alle gevolgen van dien.
Wat als we nou de gevolgen van onze daden niet nadelig of negatief hoeven te ervaren, simpelweg omdat wat we gestart zijn geen negatieve invloeden heeft.
Wat ik bedoel is dat stukje bij beetje we met z’n allen de wereld een stuk leuker en lichter kunnen maken door onze bedoelingen positief te houden.
Natuurlijk krijgen we niet in een keer alles goed gemaakt. We leven in een wereld van Yin en Yang. Het komt ook vaak genoeg voor dat je met alle goede bedoelingen toch nog een fout weet te begaan waardoor een ander er last van heeft. Maar dat wil nog niet zeggen dat we het niet moeten proberen. Een klein gebaar voor u is soms zomaar een wereldveranderende situatie voor een ander.
Dus in plaats van die mevrouw geen zitplaats gunnen in de bus omdat ze jong is en dus je tas laten staan, of in plaats van die collega die je niet uit kan staan geen koffie brengen, zouden we juist het tegenovergestelde moeten doen.
Het is zo verleidelijk om toe te geven aan je Ego of aan gemak, maar daarmee doen we onszelf flink tekort. JA…echt waar. We doen Onszelf tekort.
Doordat we op dat moment niet het beste uit onszelf naar boven halen ontzeggen we onszelf ook de beloning die daar tegenover staat.
Nogmaals, we leven in een wereld van Yin en Yang. Elke actie heeft een reactie.
Doe deze week (en ook hierna) steeds wat jij denkt dat goed en positief is. Niet voor een ander maar voor jezelf.
De tijd dat we als schapen achter een horde aan liepen is voorbij. We mogen zelf denken, we mogen zelf beslissen en zelf doen.
Maar weet dat elke keer zodra u tegen uw minder goede kanten in gaat en dat kost wat moeite en energie, dat er zoveel meer tegenover staat.
Samen hebben we de wereld gemaakt zoals hij is en samen kunnen we deze wereld dus ook veranderen tot de wereld die het beste van zichzelf te bieden heeft.
Hoe doen we dit? Gewoon stap voor stap.
Elke stap die u doet om het beste uit uzelf te halen, zal een stap dichterbij die wereld zijn waarop we onze familie en velen die na ons zullen volgen neerzetten.
U doet dit echter niet voor anderen, maar echt voor uzelf. En dat is de paradox.
Door positief in het leven te handelen voor uzelf, door het helpen en bijstaan van anderen, zult u zichzelf belonen en daarmee de wereld veranderen.
Nog iemand die dat begreep was schrijver C. S. Lewis. Hij zei: “Integriteit is het goede doen ook terwijl er niemand is om het te zien.”
Het gaat niet om wat je doet terwijl er mensen om je heen zijn om het te zien. Het gaat erom wat je zelf doet en denkt op dat moment met de intentie die daarbij hoort. Want zeg nou zelf, er is toch niets zo erg als jezelf teleurstellen? Iedereen kan het van een ander vergeven en vergeten, maar van jezelf vergeet je het nooit. Je bent er altijd zelf bij.
Iemand vergeven doe je dan ook niet voor de ander, maar voor jezelf om het los te kunnen laten. Het allerbelangrijkste is dan ook jezelf vergeven.
Dat is wat ik deze week aan u allen mee wil geven! Haal het beste uit uzelf en vergeef de momenten in het leven waarop u dit niet lukte.
Ik weet zeker dat u dit niet voor niets leest, uiteindelijk is alles om ons heen met een bedoeling. Voor onszelf met elkaar.
Tot volgende week!
Hartelijke groet, Anneloes Leegwater, Lifecoach Lotusloes.