Mandy: Droge doos, nee dank je

DROGE DOOS, NEE DANK JE

‘k Zit achter Facebook en ineens plopt er een berichtje op. Altijd leuk dat soort berichtjes omdat vrienden ineens een onderwerp in je schoot leggen, waar je totaal niet mee bezig was. Zoals vanochtend: “Ik bedacht me gisteren…. je bent ook in de overgang!”
En hoppa, daar ga ik. Ineens wordt mijn aandacht gevraagd voor een heel ander onderwerp dat ik op dat moment mee bezig ben. Heb ik zin in dit onderwerp?

Tja, overgang, emoties….. daar heb ik er altijd al veel te veel van gehad. Hoge pieken, diepe dalen en er alles tussen in. Als mijn overgang net zo’n periode wordt als mijn pubertijd, destijds, nou dan wordt het lachen, bedenk ik me. Dan is het maar goed dat ik momenteel alleen woon. Je zou er als vent knetter van worden. Elke zoveel dagen een achtbaan door je woonkamer, moet je toch niet aan denken.

De eerste signalen beginnen zich te manifesteren. Van de overgang, bedoel ik. Ach ja, ik vind het best. Met drie mooie kinderen , die op deze aarde rondlopen, heb ik aardig mijn best gedaan, dus aan mijn lijf geen polonaise.

Over polonaise gesproken: over één ding maak ik me wel zorgen, wat betreft de overgang. Ik hoop toch waarlijk niet dat ik straks door het leven ga met een droge doos, want ik wil toch heerlijk van seks blijven genieten tot op de laatste dag. En ik word minstens 93, dus ik heb nog wel even. Nu weet ik wel dat er allerlei middeltjes bestaan, met en zonder smaakje, maar toch. “Puur natuur, weinig toeters en bellen en helemaal los”, is mijn motto.

Ergens vind ik de overgang wel mooi. En ergens hebben we gaandeweg ons leven in lichamelijk en emotionele zin al meerdere ‘overgangen’ gekend, of onze kinderen er door heen zien gaan. Dus het gaat vast lukken.
Het is een kwestie van rustig doorademen. Alles laten gebeuren en ervaren, en er vooral de schoonheid en humor van in blijven zien. Dus als ik straks meer emoties, opvliegers, zweetaanvallen of andere ongemakken krijg: gewoon blijven lachen.

Nu schijnt hardlopen ook goed te zijn. En laat ik dat nu net doen. Zo hoorde ik de Vlaamse Evi tijdens een van mijn hardloopsessies van de week in mijn oor fluisteren, dat hardlopen ook libido-verhogend werkt. Of ik daar nou zo blij mee moet zijn (hahaha)?

Ik geloof maar dat ik er een man bij ga zoeken……!

Mandy van Nobelen © 2016
Inspirator, trainer, coach en schrijver
www.liefdevreugdevrijheid.nl