Sabrina : speciaal boek voor kinderen die ziek zijn

Foto: eigen archief

Met trots wil ik u mijn tweede prentenboek “Sterre het ondeugende geitje” onder de aandacht brengen.

Dit prentenboek gaat over Sterre een ondeugende geit die het leuk vindt om andere dieren te plagen. Eigenlijk is het een beetje pesten wat Sterre doet. Sterre bedenkt allemaal geintjes die ze kan uithalen bij de andere dieren van de kinderboerderij. Op een dag zijn alle dieren het zat en samen besloten ze haar terug te pakken en bedachten een slim plannetje. Willen jullie weten wat hun plannetje was, lees dan snel het verhaal.
Kort even voorstellen?
Ik ben Sabrina en ik heb een prachtige zoon die geboren is in 2011. Door een spontane opmerking van een kinderarts van mijn zoontje ben ik begonnen met schrijven. In 2013 verscheen dan ook mijn eerste kinderboek: Pieter ligt in het ziekenhuis ( uitgegeven door Boekscout.nl) Doordat ik veel voldoening en ontspanning uit het schrijven haal, hoop ik dat er nog veel kinderboeken zullen volgen.

Waarom is dit zo’n speciaal boekje en waarom heb ik voor deze illustraties gekozen?

Dit boekje is voor mij heel speciaal geworden. Alle tekeningen zijn getekend door kinderen die ziek zijn of met grote regelmaat naar het ziekenhuis gaan. Ook staan er tekeningen in van mensen/kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik van dichtbij meemaak hoe elk kind dat vaak met ziekenhuizen te maken heeft of met een beperking leeft, toch altijd vol positieve energie zit. Geen berg is te hoog en ze gaan de behandelingen altijd met volle moed tegemoet. Hier kunnen wij, volwassenen, af en toe nog wat van leren.
Elke tekenaar ( Lucas, Phéline, Broes, Santana, Michael, Jari, Heidi, Mirthe, Zoë, Jaydey en Tom) heeft zijn/haar eigen verhaal, ik hoop dat zij met net zoveel plezier aan hun tekening hebben gewerkt als ik aan mijn verhaal. De kaft is getekend door Karin van der Velde, zij werkt op de kinderboerderij, die als symbool stond voor mijn kinderboek.
Met dit boek en deze prachtige illustraties wil ik laten zien, hoe bijzonder en positief deze kinderen/jong volwassen zijn. Ik hoop dan ook dat andere kinderen positieve energie uit het boekje halen en dat ze zien dat elke persoon uniek is. Daarnaast hoop ik ook dat iedereen bewuster word over het gevolg van pesten.

Voor wie is dit boek?
Voor ouders, verzorgers en kinderen om samen te lezen,
om zelf te lezen of aan de hand van de tekeningen een eigen
verhaal te creëren. Ik hoop dat de lezers op welke wijze ook
kracht en positieve energie kunnen halen uit dit
bijzondere kinderboek.

Hoe kunt u mij helpen om het boek onder de aandacht
van kinderen en ouders te brengen.
Lucas en Michael hebben twee prachtige tekeningen gemaakt
U kunt mij op verschillende manieren helpen om het boek onder de aandacht te brengen. U kunt bijvoorbeeld de bijgevoegde flyer in uw wachtruimte hangen. Ook kunt u een exemplaar bestellen voor in uw wachtruimte. Daarnaast zou ik het op prijs stellen dat u informatie over mijn boek op uw website plaatst of een stukje deelt via uw sociale media. Uiteraard sta ik ook open voor andere leuke ideeën die u eventueel heeft en ik ben ook bereid om uw informatie te delen via mijn website en/of sociale media.

Waar kunt u het boek bestellen en wat kost het?

U kunt het boek bij www.boekscout.nl bestellen of via de erkende boekenwinkels onder vermelding van Sterre het ondeugende geitje (ISBN: 978-94-022-2223-4). De kosten van het boek zijn € 12,95
Op mijn website www.sabrinaklenederks.nl of facebookpagina www.facebook.com/sabrinaklenederks kunt u een aantal recensies lezen over het verhaal van Pieter ligt in het ziekenhuis en Sterre het ondeugende geitje. Voor nadere informatie kunt u contact met mij opnemen via de mail [email protected] of via mijn website www.sabrinaklenederks.nl. Graag hoor ik van u of u geïnteresseerd bent in het onder de aandacht brengen van mijn boek.
Met vriendelijke groet,

Sabrina Klene-Derks