TOB wint lastige uitwedstrijd bij SDW

Foto: eigen archief

Vooraf was het elftal van trainer Pieter van Netten gewaarschuwd voor het onderin staande SDW. Twee weken geleden wist de ploeg namelijk titelkandidaat De Meteoor te verslaan en vorige week had NFC alle moeite op Sportpark Spieringhorn.

Zonder de afwezigen Jeffrey Janssens, Ismael Kiliç, Mike van de Berg en Jordi Otten begon TOB goed aan de wedstrijd en was het Lava Dollart die TOB bijna op 0-1 bracht. De doelman van de thuisploeg wist de bal echter miraculeus naast te werken. TOB had het overwicht maar wist geen grote kansen te creëren. Halverwege de eerste helft viel de openingstreffer dan ook ,zoals de voetbal wijsheden leert ,aan de andere kant. Een ongelukkig moment achterin bij TOB promoveerde een ongevaarlijke voorzet tot doelpunt. Na het doelpunt was TOB van slag en kwam SDW meer aan voetballen toe. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg bijna op 2-0 toen een voorzet bijna bij de tweede paal binnen viel. In de blessuretijd kwam TOB dan toch verdiend op gelijke hoogte. Lava Dollart kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot onder de doelman door binnen.

In het begin van de tweede helft ging het duel opnieuw beide kanten op. Het spel lag veel opener waardoor het derde doelpunt aan beide kanten zou kunnen vallen. Opnieuw viel het doelpunt halverwege de helft. Een schitterende assist van Miguel Ghering belandde bij topscoorder Jordy Klein en van dichtbij schoot hij keurig de 1-2 binnen. Na enkele wissels wist TOB de voorsprong te vergroten. Nadat Jordy Klein een luchtduel won werd de bal voor de doelman door Mathieu Dziki opzij gelegd en van dichtbij door Jesper Stam binnen gewerkt. Het laatste kwartier dacht TOB hiermee eenvoudig uit te spelen. Niets was minder waar. SDW begon steeds beter te voetballen en werd gevaarlijker. Vlak voor tijd kwam SDW dan toch terug in de wedstrijd. Een lange bal werd bij TOB niet goed beoordeeld en van dichtbij was het eenvoudig binnen werken. De bank van TOB kon weer opgelucht adem halen nadat Lava Dollart in de blessuretijd de 2-4 binnen schoot. Na 94 spannende minuten floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Sijm voor het einde. Hierdoor stijgt TOB weer naar de tweede plaats en ontvangt het volgende week Roda’23 waar de ploeg nog iets goed tegen te maken heeft.