Hartpatient is Ajax zeer dankbaar

Foto: eigen archief

Willem Groen uit Leiden is al zes decades trouw fan van Ajax. Iedere twee weken gaat hij van Leiden naar de Amsterdam Arena. Willem reed jarenlang mee met een andere fan en was daar super blij mee. Hij heeft geen rijbewijs en het OV is net iets te zwaar voor hem. Toen die mogelijkheid ophield zag de man met het rood-witte hart het somber in. Hoe moest hij bij zijn club komen.

Na een oproep op Twitter van Esther Uiterwijk kwamen er direct vijftig reacties. Ajax laat hem vanaf februari voor iedere wedstrijd ophalen in een luxe Mercedes. Tijdens de reis kan hij ook gratis een drankje en hapje nemen. Willem wordt het eerst opgehaald voor de wedstrijd Ajax- Feyenoord op 7 februari.  En dit is een gebaar dat grote indruk maakt in de voetbalwereld.