Lianne den Ouden : Keuzes

Foto: eigen archief

Keuzes,

Vanaf jonge leeftijd word je al gewend als mens of geïnjecteerd om keuzes te maken. Een richting te bepalen wat zou kunnen leiden naar optimaal resultaat. Je wordt in feite even vastgezet op 1 lijn wat in eerste instantie rust en je leert af te wegen en te vergelijken wat beter is.

Neem bijvoorbeeld relatiekeuzes op liefdesgebied, in ons systeem mogen we er eigenlijk maar 1 kiezen die we dan vergelijken met anderen terwijl elk mens unieke eigenschappen heeft wat de ander weer doet ontwikkelen. Dus als je meerdere intense relaties zou onderhouden ontwikkel je breder en dieper in alle facetten. Maar zoals ik schrijf dat is voor velen moeilijk want dat is afgeleerd en is onmogelijk. Ook in het onderwijs zouden veel meer mogelijkheden mogen zijn of eigenlijk meer kijkend naar de interesse van het kind en daar het onderwijs op aan te passen.

In het vergelijken zit een goed of fout, beter of slechter. Oefen vandaag maar eens om dat niet te doen in alles wat je tegenkomt in keuzes maken en voel waar jouw hart op dit moment heen wil zonder daar een tijd, gedachten of antwoorden aan te verbinden.