Anneloes: Life-coaching voor iedereen

Foto: eigen archief
Life-coaching is bijzonder!
Waarom zeg je dat Anneloes? Nou, dat zal ik uitleggen… Life-coaching is een van de jongste beroepsgroepen in Nederland op sociaal gebied en de bekendheid is nog niet overal vanzelfsprekend. Overgewaaid uit Amerika lijkt het een beroepsgroep die alleen bereikbaar zou zijn voor de modaal verdienenden en de elite. Maar dat is niet waar. Life-coaching bestaat al honderden jaren. Vroeger had elk dorp een wijze of een oude waar men om raad kon vragen en hun problemen neer kon leggen. Hoe groot of hoe klein dan ook.
Waar kun je tegenwoordig nog terecht als je niet een betrouwbaar familielid hebt met wat meer tijd om handen om naar je te luisteren? Onze oude en wijzen stoppen we in bejaardentehuizen en vervolgens breken we deze gebouwen wegens bezuinigingen weer af. Ik zeg niet dat het vroeger beter was… want dat was het ook niet helemaal, maar op sociaal gebied was het wel anders. Het feit dat je de mensen die je leven hebben geschonken tegenwoordig weg zet als lastig en oud, nee… dat kan er bij mij niet in. Deze mensen hebben vaak een schat aan ervaringen. Hebben de vele bruggen die wij oversteken in het leven ook belopen en kunnen je vaak genoeg vertellen waar jouw keuze op uit zou kunnen draaien.
Ik praat hier wel over een zeer grote groep en het zal ongetwijfeld niet altijd voor je eigen ouders opgaan. Maar luister dan eens naar de ouders van een ander. Dat doe ik ook graag. Life-coaching is overal! Dat komt omdat wij sociale wezens zijn in een materialistische maatschappij. Deze twee gaan niet altijd in harmonie samen en dwingen je soms om dingen te doen die je liever niet zou doen. Met mijn dienst maak ik dat stukje broodnodige sociale contact weer bereikbaar op een manier die voorheen niet werd gedaan. Daarnaast ben ik dan een neutrale partij waardoor u ook zeker weet dat u mij echt alles kan vertellen zonder dat dit daarna een ronde maakt in de familie bijvoorbeeld.
Ja, u geeft mij hier een beloning voor, maar dat is dat maatschappelijke stukje weer waarop onze cultuur momenteel is gebouwd. Een samenspel tussen sociaal en maatschappelijk, maar erg belangrijk voor ons innerlijk mens. Al die burn-outs, depressies en andere verwaarlozingen van onze innerlijk mens zijn een resultaat van het niet goed voor elkaar zorgen op sociaal gebied. Ik maak hier graag verandering in en zal u helpen waar ik kan! Of u gaat een middagje in de zaal van het Buurthuis of bejaardenhuis zitten, de keus is aan u!
Hartelijke groetjes, Anneloes Leegwater Lifecoach Lotusloes.nl
Anneloes : Lifecoach staat voor uw klaar – Amsterdam-Oost