Anneloes, unieke Lifecoach

Foto: eigen archief
Hallo, mijn naam in Anneloes Leegwater, Lifecoach. Zo stel ik mij graag voor. Dan vragen mensen vaak aan mij: “Wat doet een lifecoach nu eigenlijk?” Een lifecoach is iemand die klaar staat voor uw verhaal, u helpt tijdens de ups en downs in het leven en luistert naar de problemen en obstakels die u bent tegen gekomen of waar u nu mee loopt. Een lifecoach helpt u bij het vinden van overzicht in uw leven, zodat u met een op maat gemaakt advies verder kunt. Maar een lifecoach doet nog meer! Een goede lifecoach probeert samen met u achter de dieperliggende oorzaak van het probleem te komen. Daar komt wel wat bij kijken. Mensen die een lifecoach zoeken hebben vaak zelf al nagedacht over hun problemen, maar vinden het moeilijk om tot een oplossing te komen. Een lifecoach luistert en adviseert en geeft u de juiste handvatten om zo samen de antwoorden te vinden die u nodig heeft. Een lifecoach is geen psychiater of psycholoog. Een lifecoach is geschikt voor mensen met een normale geestelijke gezondheid. Het kan voor komen dat uw probleem buiten mijn deskundigheid valt. In dat geval zal ik u doorverwijzen naar de juiste instanties. Als lifecoach wil ik het beste uit u halen! Ik kom graag bij u thuis, maar nog liever ga ik met u op pad. Wandelen in het park, bos of weiland om zo buiten in de frisse lucht een positievere kijk op het leven te krijgen. Even weg uit de sleur en een nieuwe weg tegemoet. Iedereen verdient een nieuw begin, ook u, op ieder moment in uw leven! Uiteraard worden alle gesprekken vertrouwelijk en respectvol gevoerd.
Daarnaast vind ik het belangrijk dat u niet afhankelijk bent van anderen. Dat u zelf op eigen benen verder kunt en dat u dus zekerheden of handvaten meekrijgt waardoor u in uzelf niet een enorme terugval maakt.
Ik zie waarde in ieder mens elke dag weer, en ieder op z’n eigen manier. Ik ben echt wel trots op alle mensen die al het mogelijke uit de kan weten te halen om van hun leven iets moois te maken. en ik gun het daarom ook iedereen! Als uw Lifecoach sta ik bij u in dienst en zal u helpen daar waar u het nodig hebt. of dat nu een klankbord is of een meedenker, het kan allemaal. Het kan ook zijn dat ik wel ben wat u nodig hebt maar niet wat u verwachte…bijvoorbeeld een spiegel of confrontatie zijn voor u. Maar dit zet mensen aan het denken en is stap 1 naar zelfhulp. Daarnaast vind ik het ook prettig om met mensen buiten te coachen tijden een wandeling of fietstocht. want buiten zijn mensen even uit de sleur en uit hun situatie vandaan. met meer afstand kunnen ze het vaak beter overzien en erover praten.
Ik ben lifecoach geworden omdat ik merkte dat ik dit eigenlijk van jongs af aan al deed. Ik ben zo iemand waar u zonder veel aanleiding tegen gaat praten, al is dit bijvoorbeeld op het station of park. Maar ja… toen ik jong was bestond dit beroep nog niet voor ons gevoel en zo duurde het dus even voor dit beschikbaar was in opleiding. Inmiddels is Lifecoachen zeer populair en mensen vinden het ook leuk om te zeggen: ja! maar… ik heb een lifecoach! Nu is het niet helemaal het beeld dat het in mijn ogen zou moeten krijgen, omdat dit mat een statussymbool te maken heeft. Maar ik vind het ook niet erg, de eerste bekendheid wordt verspreid en ook op de TV heb je programma’s zoals “de Wandeling” die hetzelfde laten zien.
Bent u nieuwsgierig naar mij of mijn dienst? kijk dan op Lotusloes.nl en wie weet maak ik met u een wandeling! hartelijke groet Anneloes Leegwater Lifecoach.