Hanneke Setz, iemand die blijvend boeit

Foto: eigen archief

Ik sprak haar laatst weer,… Succesvol kunstenaar, moeder, en ook nog eens iemand waar je energie van krijgt als je in haar buurt bent.
Hoe ongelofelijk is het dat je drie jaar geleden begint met 3 kwasten, ongeveer 6 kleuren verf en een tweedehands schildersezel van marktplaats. Je eerste werk via twitter verkoopt binnen een week en het daarna ineens allemaal razendsnel gaat. Ontzettend mooie werken maakt ze in een heel eigen stijl. Ze lijkt iedere dag opnieuw verbaasd van haar eigen talenten. Maar het is nu al duidelijk,… Hanneke Setz haar Amsterdam schilderijen hebben haar groot gemaakt. En als je ’s avonds langs haar galerie in Laren rijdt dan is het duidelijk, het gaat niet vanzelf, er brandt bijna iedere avond licht. Haar werk hangt al op heel veel plaatsen ook buiten Nederland. Ze wordt nu al vergeleken met grote meesters. Breitner vs Setz!