Sc Voorland stopt er definitief mee

Foto: eigen archief

Sc Voorland is geschiedenis. De ooit zo sterke club uit Amsterdam Oost stopt er mee. Er waren te weinig spelers meer over en ook financieel ging het niet goed. Het complex van de club gaat nu naar buurman AthenA. Deze hockeyclub heeft in nog geen tien jaar tijd een enorme opmars gemaakt en er zijn meer dan 1600 leden.

Sc Voorland speelde ooit een belangrijke rol in het Amsterdamse voetbal. Er liepen veel oud profs bij de vereniging rond. Voorland was ook de eerste Mokumse club met een vrouwelijke voorzitter.

De allerlaatste competitewedstrijd van de club was op Hemelvaartsdag. Het thuisduel tegen JOS/Watergraafsmeer werd met 1-2 verloren. De website van de club is inmiddels al uit de lucht. Na bijna veertig jaar komt er een eind aan een mooie periode.